8 Лютого 2024
Новини

Побиття жінки на Франківщині через підозру у співпраці з ТЦК: поліція посилить службу

Побиття жінки на Франківщині через підозру у співпраці з ТЦК: поліція посилить службу

Через конфлікт у селі Космач у громадах області поліціянти Івано-Франківської області нестимуть посилений варіант служби.

Під час сутичок там побили жінок і дитину, яких запідозрили у співпраці з ТЦК. Про це повідомив Андрій Яцків, начальник сектору комунікації Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області, в етері «Радіо Свобода».

«Поліція буде нести посилений варіант служби на таких ділянках, де це можливо, у таких громадах, і буде працювати з людьми, і також із громадами, щоб не допускати надалі таких випадків», — сказав Яцків.

Поліціянти встановили, що всі учасники зібрання, які перекривали дорогу, є місцевими жителями. Наразі слідчі допитують людей, що блокували дорогу. Далі будуть ухвалювати рішення, кого притягати до відповідальності.

«Це було стихійне зібрання людей, які перекрили цю ділянку дороги та не пропускали людей, і перевіряли, за їхніми словами, пасажирів і водіїв, які могли мати стосунок до ТЦК чи інших структур. До поліції заявок [на проведення зібрання] не надходило», — сказав Якців.

Він зазначив, що стан постраждалих не змінився: лікарі діагностували у дівчинки забій м’яких тканин носа, а в її 24-річної матері — ймовірну закриту черепно-мозкову травму.

Нагадаємо, в Космачі на Івано-Франківщині близько сотні людей 7 лютого перекрили дорогу і зупиняли автівки, шукаючи в них людей, пов'язаних із працівниками ТЦК (військкоматів). Усе почалося через пости в соцмережах про те, що нібито «їдуть багато машин ТЦК, щоб позабирати людей».

Натовп, який перекрив дорогу, запідозрив одну з водійок — Іванну Ванджурак — у співпраці з ТЦК. Жінка розповіла, що пояснювала: живе у сусідньому селі та їде на пошту. За її словами, дорогою назад люди почали витягувати її через вікно за волосся, тягти за руки і плечі, «пхати якісь залізні палки», бити машину та розгойдувати. В автомобілі разом з Іванною була її 6-річна донька, яку теж ударили.

Згодом увага людей перекинулась на іншу машину, тож Іванні вдалося поїхати звідти. Жінка викликала «швидку» та поліціянтів. Після того, як Іванна оприлюднила відео побиття у Facebook, їй та її рідним почали телефонувати з погрозами й вимогами забрати заяву з поліції: «Кажуть: якщо за себе не боїтеся, то бійтеся за ваших дітей. Сказали, що хату спалять».

Поліція Івано-Франківщини розпочала кримінальне провадження за ч. 2. ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство, вчинене групою людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: івано-франківськ
В тему

Останні матеріали