7 Лютого 2024
Новини

З посади очільниці Мінветеранів Рада звільнила Лапутіну

З посади очільниці Мінветеранів Рада звільнила Лапутіну
З посади міністерки у справах ветеранів України Верховна Рада звільнила Юлію Лапутіну.

Перед цим вона подала заяву про відставку, - повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко.

За відповідне рішення проголосували 302 народні депутати.

За словами Железняка, профільний Комітет з питань соціальної політики зазначив про незадовільну роботу Мінветеранів. Водночас сама вже колишня міністерка не прийшла на звіт.

Що відомо про Лапутіну?

Вона генерал-майор запасу. Має юридичну, педагогічну та психологічну освіту. З 1992 до 2020 року проходила військову службу в СБУ.

Працювала заступницею начальника Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України, заступницею начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, командиром оперативної групи СБУ під час російсько-української війни на сході України.

На сайті Мінветеранів зазначають, що Лапутіна брала участь у війні на сході України з квітня 2014 року.

У грудні 2020 року Верховна Рада призначила Юлію Лапутіну міністеркою у справах ветеранів. А перед тим президент Володимир Зеленський присвоїв Юлії Лапутіній звання генерал-майора. Так вона стала другою в історії України жінкою, яка має військове звання генерала.

Торік у грудні в Комітеті Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбувся перший звіт Юлії Лапутіної за три роки її перебування на посаді міністра. Члени громадської ради при цьому відомстві висловили своє невдоволення як звітом, так і самою діяльністю міністерки. Вони вимагали її відставки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, вру
В тему