6 Лютого 2024
Новини

Батальйон «Вовки Да Вінчі» очолив Сергій Філімонов

Батальйон «Вовки Да Вінчі» очолив Сергій Філімонов
Батальйон «Вовки Да Вінчі» очолив військовослужбовець ЗСУ та лідер руху «Гонор» Сергій Філімонов.

Про це він розповів в X.

«Відсьогодні я заступаю на посаду командир батальйону "Вовки Да Вінчі". Для мене це велика честь бути командиром у підрозділі мого друга, підрозділі, який носить його ім'я — Дмитра Коцюбайла, на позивний "Да Вінчі"», — зазначив Філімонов.

До батальйону «Вовки Да Вінчі» входить майже 1000 людей. Новий командир запрошує усіх охочих приєднуватися: потрібні не лише штурмовики, а й IT-спеціалісти, оператори дронів, артилеристи, бухгалтери та інші.

«Наш батальйон сповідує цінності нашого першого командира: Да Вінчі завжди ставив у пріоритет людське життя і здоров'я. У нас будуть брати участь в боях тільки підготовлені люди, готувати їх будуть наші інструктори з великим досвідом», — додав він.

Філімонов розповів, що є добровольцем з 2014 року: він брав участь у звільненні Маріуполя, Мар'їнки, боях за Іловайськ. Після початку повномасштабного вторгнення рф Філімонов з друзями створили бойовий підрозділ «Гонор», який захищав Київщину. Згодом у складі роти приєдналися до батальйону «Вовки Да Вінчі», де пройшли бої за Харківщину, Донеччину й Луганщину.

Варто заважити, 1-й окремий батальйон «Вовки Да Вінчі» імені Дмитра Коцюбайла, який нині є військовим формуванням Сухопутних військ Збройних сил України, воює на фронті від 2014 року. Спочатку це була штурмова рота у складі Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». З березня 2016 року її командиром став нині полеглий захисник Дмитро Да Вінчі Коцюбайло. Він став першим добровольцем, якому за життя надали звання Героя України.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну батальйон, зокрема, брав участь у боях за Київ, Херсонщину, а також в контрнаступі на Харківщині.

Батальйон втратив командира Да Вінчі 7 березня 2023 року в боях за Бахмут. Також серед полеглих бійців формування актор і спортсмен Євген Світличний.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: збройні сили україни, війна з Росією
В тему