6 Лютого 2024
Новини

Де під час мобілізації законно вручати повістки

Де під час мобілізації законно вручати повістки

В Україні мобілізаційні повістки в теперішніх обставинах можуть вручати в будь-якому місці, зокрема, в спортзалах та кав'ярнях.

Про це стверджують в ТЦК, - пише "Вечірній Київ".

Володимир Новосядлий, заступник начальника мобілізаційного відділення Дарницького району Києва, уточнив, що законодавство не обмежує місця вручення повісток. Вручення документа може відбутися навіть під час відпочинку або занять спортом.

Новосядлий наголосив, що в умовах воєнного стану перевірка громадян є критичною для національної безпеки. За його словами, серед цивільного населення можуть перебувати особи з ворожими намірами.

"Тому перевірка правоохоронними органами – це норма, тому що насамперед це питання безпеки. Якщо цього не робити, то може бути багато неприємних наслідків", – заявив він.

За словами заступника начальника, мобілізаційні заходи проводять не тільки за домашніми адресами, але й у публічних місцях. Варто згадати, що на керівників підприємств також накладені обов'язки щодо сприяння в оповіщенні військовозобов'язаних.

Варто й звернути увагу на важливість співпраці громадян з правоохоронними органами, адже кожен випадок невиконання військового обов'язку може мати серйозні наслідки для обороноздатності країни.

Відповідальність за вручення повісток покладається не тільки на ТЦК, а й на інші державні структури, що забезпечують виконання мобілізаційних завдань в умовах воєнного стану.

Крім того, представник Дарницького ТЦК закликав українців до розуміння та підтримки мобілізаційних заходів, наголошуючи на їх важливості для забезпечення стійкості та безпеки держави в часи широкомасштабної війни.

Нагадаємо, вже цими днями у Верховній Раді можуть в першому читанні проголосувати за оновлений законопроєкт щодо змін до мобілізації. Внесли доопрацьовану ініціативу 30 січня 2024 року, а попередню – 25 грудня 2023-го.

"Цей закон обов'язково має бути про справедливість", – коментував секретар РНБО Олексій Данілов, наголошуючи, що депутати вноситимуть ще правки до документа. Тобто це не його фінальна версія.

З-поміж іншого, було запропоновано зменшити призовний вік з 27 до 25 років, дозволити демобілізацію через 36 місяців служби, а також дати "зелене" світло на мобілізацію правоохоронців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему