5 Лютого 2024
Новини

Що Зеленський сказав про можливу відставку Залужного

Що Зеленський сказав про можливу відставку Залужного
Інформацію про можливе звільнення головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного прокоментував Володимир Зеленський.

За його словами, «однозначно потрібне перезавантаження», але настільки «серйозне», що воно «стосується не однієї людини». Про це Зеленський заявив в інтерв’ю італійському суспільному телеканалу Rai 1, - пише hromadske.

«Коли ми говоримо про це [перезавантаження], я маю на увазі заміну ряду державних керівників [в уряді], а не тільки в одному секторі, як військо. Я думаю про цю заміну, але тут не можна сказати, що ми замінимо одну людину», — сказав глава держави.

Зеленський додав, що для перемоги «потрібно рухатися в одному напрямку», бути «впевненим у перемозі» та «не падати духом».

«Ми повинні мати правильну позитивну енергію, тому я говорю про перезапуск, заміну. Я маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а напряму керівництва країни», — пояснив президент.

Напередодні головнокомандувач ЗСУ опублікував статтю, в якій заявив, що проблеми з мобілізацією є серед факторів, які впливають на пошук нових форм застосування війська. Водночас він наголосив, що Україні треба зосередитися на забезпеченні армії високотехнологічними засобами.

Нагадаємо, наприкінці січня у мережі з’явилася інформація про нібито відставку Валерія Залужного. Проте речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заперечив цю інформацію.

А втім, західні ЗМІ з посиланням на джерела писали, що зустріч між Володимира Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ про відставку останнього таки була. Washington Post стверджувало, що між ними виникли розбіжності щодо того, скільки солдатів Україні потрібно мобілізувати цього року.

Times писало, що Зеленський «змушений був скасувати своє рішення» після тиску з боку вищого військового командування та міжнародних партнерів.

Washington Post із посиланням на джерела також писав, що український уряд сповістив Сполучені Штати про намір президента відправити Залужного у відставку. Зазначається, що посадовці Білого дому не підтримали і не заперечили звільнення Залужного, заявивши, що це «суверенний вибір президента Володимира Зеленського».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, володимир зеленський, збройні сили україни
В тему