2 Лютого 2024
Новини

Падіння Іл-76: на росії не чули прохання України передати тіла

Падіння Іл-76: на росії не чули прохання України передати тіла

Запиту від України на передачу тіл військовополонених, які, за твердженням російської сторони, загинули 24 січня в літаку Іл-76 під Бєлгородом, адміністрація президента володимира путіна не отримувала.

Про це повідомив речник дмитро пєсков у коментарі "РИА Новости".

"В адміністрацію президента росії не надходило звернень від Києва з проханням про передачу тіл полонених, загиблих під час катастрофи Іл-76", - сказав пєсков.

2 лютого РИА Новости з посиланням на екстрені служби також повідомило, що всі уламки Іл-76 вивезли з місця катастрофи літака і доставили на спецполігон.

29 січня в екстрених службах рф розповіли журналістам, що попередня розшифровка чорних скриньок із Іл-76 завершена.

30 січня в силових структурах росії ТАСС повідомили, що дані чорних скриньок нібито підтверджують зовнішній вплив на Іл-76 під Бєлгородом. Як відомо, москва звинувачує Київ у збитті ракетами військово-транспортного літака Іл-76.

Нагадаємо, 1 лютого представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що Україна зверталася і продовжує звертатися про передачу тіл з Іл-76, але "російська сторона на це не йде". Він не уточнив, кому конкретно адресували це прохання.

Україна наполягає на проведенні міжнародного розслідування щодо обставин падіння літака Іл-76 і щодо з'ясування, "що ж насправді знаходилося всередині: чи були там люди, чи боєкомплект, хто там був, крім екіпажу", сказав Юсов. 

російська влада стверджувала, що 24 січня в Іл-76 розбилося 74 людини, з яких 65 – це нібито українські військовополонені, яких мали обміняти того дня разом з іще однією групою. Українська влада не має підтверджень і не бачить доказів цього. При цьому українська сторона не заперечує збиття літака, про що заявила рф.

Серед полонених, які повернулися в Україну в результаті обміну 31 січня, не було тих військових, яких домовлялися обміняти 24 січня і не обміняли після падіння Іл-76.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: авіація, росія, полон, Україна
В тему

Останні матеріали