1 Лютого 2024
Новини

Суд повернув державі «трубу Медведчука»

Суд повернув державі «трубу Медведчука»
Власницею частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок», що раніше належала проросійському політику Віктору Медведчуку, Україну остаточно визнав Верховний Суд.

Про це 1 лютого повідомив голова Фонду державного майна Віталій Коваль.

Він нагадав, що у 2021 році Фонд подавав позов до Господарського суду Житомирської області, в якому просив визнати за державою право власності на трубопровід. 

«У червні 2023 року суд став на бік Фонду. А вчора (31 січня — ред.) Верховний Суд не задовольнив касаційну скаргу. Так, Україна відстояла своє право на це майно», — повідомив Коваль.

Наразі триває реєстрація права власності держави на трубопровід.

Більше про «трубу Медведчука»

Нафтопровід «Самара — Західний напрямок» був збудований за часів СРСР і після проголошення незалежності України мав перейти у державну власність, однак цього не відбулося. Багато років ним користувалася російська компанія «Транснєфтєпродукт».

Фонд державного майна намагався повернути цей актив у державну власність з 2011 року. У 2017 році Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочали розслідування обставин передачі права власності на трубопровід. 

Відтак, за результатами розслідування, Вищий антикорупційний суд заарештував актив. З 2021 року він перебуває в управлінні АТ «Укртранснафта».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор медведчук, нафта, суд
В тему

Останні матеріали