31 Січня 2024
Новини

Чи були під час сьогоднішнього обміну полонені зі «списків на Іл-76»

Чи були під час сьогоднішнього обміну полонені зі «списків на Іл-76»

Тих українських військовослужбовців, яких, як стверджувала росія, везли на обмін 24 січня і вони загинули під час падіння військово-транспортного літака Іл-76, не було під час сьогоднішнього обміну.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі «Голосу Америки».

«Представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що людей, які були у попередньому списку на обмін, який мав відбутися 24 січня, але не відбувся через аварію літака ІЛ-76, під час цього обміну не повернули», – сказано в повідомленні.

Як відомо, росія стверджує, що українські бійці загинули під час падіння літака 24 січня. Однак підтвердити цю інформацію досі не вдалося.

Нагадаємо, сьогодні, 31 січня, відбувся новий обмін полоненими з росією. В Україну повернулися 207 бійців. За даними ОПУ, звільнено військових ЗСУ, Національної гвардії, Прикордонної служби, Нацполіції – рядових, сержантів та офіцерів.

Обмін полоненими з росією мав відбутися 24 січня, але він зірвався через катастрофу літака Іл-76 у Бєлгородській області. У рф тоді заявили, що на борту саме цього літака були українські військовополонені і всі вони загинули.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи. У ГУР повідомляли, що на борту літака Іл-76 мали летіти російські чиновники, проте в останній момент фсб заборонила їм сідати на борт.

У Червоному Хресті заявили, що якщо під час падіння Іл-76 загинули полонені, росія має повернути тіла. Від рф таких намірів не надходило.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, полон
В тему

Останні матеріали