30 Січня 2024
Новини

У Рівному мати здала доньку в поліцію через коноплю

У Рівному мати здала доньку в поліцію через коноплю
На Рівненщині жінка повернулася з-за кордону, а у квартирі побачила кущі, які видалися їй схожими на наркотичні, тому вона ввечері 29 січня заявила в поліцію на доньку.

Про це повідомила патрульна поліція Рівненської області.

«Крім кущів, інспектори виявили в приміщенні ще згорток із подрібненою речовиною зеленого кольору та пристрій для вживання наркотичних речовин», — йдеться у повідомленні.

Мати заявила, що підозрює у вирощуванні цих рослин свою 19-річну доньку і її співмешканця.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту.

Нагадаємо, закон про медичний канабіс регулює обіг канабісу лише в медичній, промисловій та науковій діяльності. Документ спрощує медичне використання ліків на основі канабісу й доручає уряду розширити перелік ліків.

Міністерство охорони здоров'я назвало ухвалення цього закону «історичним рішенням» та подякувало депутатам від імені лікарської спільноти.

«Адже медичний канабіс — це ліки для мільйонів людей: онкопацієнтів, людей із розсіяним склерозом, пацієнтів, що отримують паліативну допомогу тощо [...] Ліки на основі канабісу дозволені у 56 країнах, зокрема в державах ЄС, Канаді, Великій Британії та Сполучених Штатах», — зазначили у МОЗ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, наркотики
В тему

Останні матеріали