30 Січня 2024
Новини

У Луцькій громаді стартує конкурс проєктів соціального спрямування: що треба знати

У Луцькій громаді стартує конкурс проєктів соціального спрямування: що треба знати

У Луцькій громаді проводять Конкурс проєктів соціального спрямування, розроблених інститутами громадянського суспільства, у 2024 році.

Про це інформують у Луцькій міській раді.

Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради інформує інститути громадянського суспільства, які зареєстровані як юридичні особи та діяльність, яких поширюється на територію Луцької міської територіальної громади про проведення Конкурсу проєктів соціального спрямування.

Зазначають, що конкурс проводиться з метою розвитку партнерства з інститутами громадянського суспільства соціального спрямування та залучення їх до розв’язання соціальних проблем мешканців Луцької міської територіальної громади, надання соціальних послуг відповідно до визначених пріоритетних напрямків у межах реалізації Програми підтримки та розвитку громадських організацій соціального спрямування на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням міської ради від 23.12.2020 року №2/39.

Напрямки конкурсу проєктів соціального спрямування на 2024 рік:

  1. Підвищення іміджу волонтерської діяльності, розвиток та залучення жителів до волонтерства в громаді.
  2. Утвердження української національної та громадянської ідентичності за напрямками національно-патріотичного, військово-патріотичного виховання та громадянської освіти.
  3. Впровадження інноваційних соціальних технологій щодо реабілітації та адаптації в суспільство людей з інвалідністю.
  4. Подолання суспільних стереотипів щодо людей з інвалідністю та формування толерантного середовища.
  5. Соціально-психологічна допомога та підтримка соціально вразливих верств населення територіальної громади, які опинились в складній життєвій ситуації.
  6. Запобігання домашньому насильству, надання допомоги постраждалим від домашнього насильства, робота з кривдниками.
  7. Протидія торгівлі людьми, надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми.
  8. Профілактика негативних явищ, протидія соціально-небезпечним хворобам.
  9. Впровадження інноваційних соціальних технологій щодо реабілітації та адаптації у суспільство людей, які звільнились з місць позбавлення волі або засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі.
  10. Забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок у територіальній громаді.
  11. Підвищення іміджу сім’ї, розвиток духовності, формування позитивних зразків поведінки у дітей та молоді.
  12. Надання соціальних послуг в громаді.

Варто зауважити, що загальний бюджет конкурсу становить 240 000 грн. Максимальне фінансування в рамках одного проєкту – 80 000 грн.

«До участі в конкурсі допускаються проєкти, які передбачають співфінансування в розмірі не менше 10 відсотків власного внеску інституту громадянського суспільства», - йдеться у повідомленні.

Подача проєктних ідей від інститутів громадянського суспільства триває з 1 по 15 лютого 2024 року Проєкти мають бути реалізовані до 1 грудня 2024 року.

Стати учасником Конкурсу можна, заповнивши заявку (googlе форма: https://docs.google.com/forms/d/1ucuXHcstWouOJQqomYHrhqaTQ8B_W42w23wQ3_q1eZw/edit з 1 лютого по 15 лютого 2024 року (до 24.00).

До слова, попередній відбір проєктних ідей здійснює управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з урахуванням відповідності проєктів напрямкам та меті Конкурсу. До 18 лютого 2024 року учасникам Конкурсу повідомлять результати попереднього відбору, а також перелік конкурсної документації, необхідної для подальшої участі проєкту у Конкурсі.

Переможців обиратиме конкурсна комісія.

З Положенням про проведення Конкурсу можна ознайомитись тут.

Консультації щодо участі у конкурсі проводяться управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради за адресою: пр-т Соборності, 18.

Телефон для довідок (0332) 716 772 щоденно понеділок-четвер з 8.30 до 17.30 год, п’ятниця до 16.15 год (з 13.00 до 13.45 перерва на обід).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, луцька міська рада
В тему