29 Січня 2024
Новини

Судитимуть правоохоронців, які викрали людей і вимагали викуп

Судитимуть правоохоронців, які викрали людей і вимагали викуп
Керівника підрозділу одного з правоохоронних органів Києва та двох підлеглих, які в березні 2022 року незаконно позбавили волі громадянина Швейцарії та громадянина України, судитимуть. 

Досудове розслідування у справі вже завершено, обвинувальний акт слідчі направили до суду. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Згідно з обвинуваченням, правоохоронці незаконно затримали швейцарця та українця й помістили їх у кімнату для затриманих без належного документального оформлення. Вони також нібито знайшли в них наркотичні речовини, але цей факт не оформили документально.

Потерпілих незаконно утримували в підвалі 6 днів. Правоохоронці вимагали в них 10,4 тисячі доларів за непритягнення до кримінальної відповідальності у зв'язку з нібито знайденими наркотиками.

Фігуранти дали іноземцю телефон, аби він зателефонував до рідних та попросив у них гроші за «звільнення». Під час одного з таких дзвінків іноземець зателефонував до свого товариша, який є працівником поліції Швейцарії. Той зміг зв’язатися з українськими правоохоронними органами, які й звільнили чоловіків.

Трьох правоохоронців обвинувачують одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 та ч. 2 ст. 146-1, ч. 2 ст. 308 та ч. 4 ст. 189. Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі. Обвинувачених уже звільнили з правоохоронних органів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, дбр, викрадення
В тему

Останні матеріали