18 Січня 2024
Новини

У Києві від $5 до 8 тисяч ухилянтам робили фальшиві діагнози

У Києві від $5 до 8 тисяч ухилянтам робили фальшиві діагнози

У Києві в допомозі військовозобов'язаними отримати фальшиві діагнози, які давали підстави для визнання чоловіків непридатними для військової служби і давали їм можливість виїхати за кордон, підозрюють двох чоловіків і жінку.

Про це інформує Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури Києва двох чоловіків і жінку викрили у сприянні в усуненні перешкод у незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, зловмисники розробили механізм фальсифікації документів, що засвідчували нібито наявність у військовозобов’язаних чоловіків тяжких захворювань.  

Зокрема фігуранти сприяли ухилянтам у проходженні фіктивної військово-лікарської комісії та отриманні завідомо неправдивих висновків про непридатність до військової служби, оформленні фіктивних груп інвалідності у медичних установах міста Києва.

У подальшому вони сприяли в отриманні тимчасових посвідчень військовозобов’язаних про непридатність до військової служби з виключенням з обліку у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки міста Київ та Київської області.

Фальшиві діагнози надавали підстави для визнання цих чоловіків тимчасово непридатними для військової служби, усуваючи таким чином їм перешкоди для перетину державного кордону України.

Вартість послуги з виготовлення фальсифікованих медичних документів становила від 5 до 8 тисяч доларів США з особи.

Правоохоронці провели низку обшуків за місцями мешкання фігурантів, а також у медичних установах Києва й територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Київської області.

Встановлюється причетність співробітників медичних установ міста Києва та військовослужбовців до сприяння у реалізації вищевказаної протиправної схеми.

Санкція статті передбачає до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, війна з Росією, прокуратура
В тему

Останні матеріали