17 Січня 2024
Новини

Показував порно студентам: суд виправдав викладача Львівського політеху

Показував порно студентам: суд виправдав викладача Львівського політеху
Викладача Національного університету «Львівська політехніка» Дмитра Зербіно, який на контрольній показував студентам порнографічні зображення, виправдав Галицький райсуд Львова.

Про це йдеться у вироку суду від 12 січня, - пише hromadske.

У грудні 2020 року стало відомо, що студенти першого курсу Інституту комп’ютерних наук проходили контрольну роботу, у якій демонструвалися порнографічні зображення (йдеться про зображення жіночих геніталій на весь екран).

Такі світлини показували у програмі, яку Дмитро Зербіно розробив для тестування студентів. Сам викладач стверджував, що це «релаксувальні зображення», які відповідають певній «методиці навчання, яка була винайдена у Японії».

Після цього Зербіно відсторонили. У виші створили комісію, яка мала проаналізувати дії викладача.

А втім, викладача обвинувачували за ч. 1 ст. 361-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про шкідливі програми, призначені для несанкціонованого втручання у комп`ютери, тобто не про поширення порнографії.

У суді він свою вину не визнав. Сказав, що програму створив для унеможливлення списування, оскільки вона під час роботи блокує доступ студентів до сторонніх програм.

Також Зербіно повідомив, що використовував програму «виключно для перевірки знань студентів». При цьому «студенти мали можливість скласти іспит і в іншій формі» і «жодних скарг» від здобувачів освіти на роботу цієї комп`ютерної програми «він не отримував».

Повторна експертиза встановила, що надані на дослідження файли не містять шкідливого програмного забезпечення, яке призначене для несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів.

Тож суд виправдав викладача у зв`язку з недоведеністю наявності в його діях складу кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 361-1 ККУ. А майже 15 тисяч витрат, пов`язаних з залученням експерта, стягнуть з держави. Вирок ще може бути оскаржений.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: львів, освіта, порнографія, студенти, суд
В тему