17 Січня 2024
Новини

Постріл у працівника ТЦК: росіяни поширюють фейкове відео

Постріл у працівника ТЦК: росіяни поширюють фейкове відео
Є підробкою відео з нібито пострілом у працівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, яке поширюють російські пропагандистські ресурси.

Про це заявили в Національній поліції.

Правоохоронці виявили відео тривалістю дві секунди під час моніторингу медіа. На ньому нібито показано момент пострілу в працівника ТЦК під час вручення повістки. Пропагандисти підписали, що відео опублікувала нібито сама Нацполіція.

До перевірки у поліції залучили співробітників підрозділу кримінального аналізу. За попередньою інформацією, контент містить ознаки підробки.

У поліції помітили, що на відеозаписі немає ознак, притаманних пострілу з вогнепальної зброї. Крім того, написи на жилеті нібито працівника ТЦК — нерозбірливі, імовірно, написані іноземними літерами. Тоді як справжні представники центрів комплектування носять камуфляж і не вдягають світловідбивних жилетів.

Також правоохоронці встановили, що «водяний знак» на відео — підробка під справжню вотермарку Нацполіції, та не відповідає тій, якою маркується офіційне відео.

У поліції додали, що не отримували жодних повідомлень щодо вбивства або поранення працівника ТЦК.

«Ворог продовжує дискредитаційну кампанію, направлену на розпалювання ворожнечі в українському суспільстві шляхом розповсюдження дезінформації», — наголосили в поліції.

Раніше в мережі поширювали відео, в якому розповідали, що 86-річну жінку нібито мобілізували до війська через те, що вона з Донеччини. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки довів, що це фейк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, фейкові новини, поліція
В тему

Останні матеріали