15 Січня 2024
Новини

У Карпатах шукають француза, який хотів зійти на Говерлу

У Карпатах шукають француза, який хотів зійти на Говерлу
Француза, який запланував мандрівку Карпатами, але із 3 січня не виходить на зв'язок, шукають рятувальники.

Про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій та поліції Івано-Франківської області.

До рятувальників 12 січня звернувся представник французького посольства, який розповів, що громадянин Франції планував гірську мандрівку на період із 3 до 6 січня.

Він хотів зійти від Ворохти, урочища Завоєля, що в Івано-Франківській області, до гори Говерла, а звідти — мандрувати Карпатами до Рахова в Закарпатській області.

Востаннє він виходив на зв'язок у перший день своєї подорожі, 3 січня. У ДСНС кажуть, що іноземець не реєстрував свій маршрут.

У поліції розповіли, що чоловіка звати Шарль Мінар, йому 27 років. У ніч з 2 на 3 січня він ночував у котеджі у Ворохті. Був одягнений у куртку темно-синього кольору, високу темно-сіру шапку та гірські черевики. Чоловік при собі мав гірський рюкзак. Рятувальники обстежили маршрути сходження на гору Говерла, утім пошукові роботи досі тривають.

Раніше у ДСНС нагадували, що в гірських районах Івано-Франківської та Закарпатської областей очікують сильні снігопади. Рятувальники попереджали про загрозу сходження снігових лавин.

Що робити, якщо загубилися в горах?

112 — номер для звернення в службу порятунку в Україні. Також можна зателефонувати в пожежно-рятувальну службу за номером 101.

Якщо ви потребуєте допомоги рятувальників, але назвати їм своє точне місце знаходження не можете, скористайтеся програмою-геолокатором What3words. Щоб передати цифрові дані було простіше, вони кодуються трьома словами, які треба сказати диспетчеру на лінії.

Також існує мобільний застосунок «Порятунок». Він призначений для передачі сигналів SOS із географічними координатами при виникненні надзвичайних подій у гірській місцевості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: івано-франківськ, франція, прикарпаття
В тему

Останні матеріали