15 Січня 2024
Новини

Зеленський прилетів до Швейцарії: що відомо

Зеленський прилетів до Швейцарії: що відомо

До Швейцарії з робочим візитом 15 січня прибув Володимир Зеленський, де візьме участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Про це повідомив глава швейцарської дипломатії Ігнаціо Кассіс в соцмережі Х, передає "Європейська правда".

Він опублікував фото зустрічі із Зеленським в аеропорту та слова вітань.

Сам Зеленський у Twitter (X) підтвердив, що прибув до Швейцарії. За його словами, він говоритиме про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України.

"У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України", – написав президент.

Нагадаємо, перед цим в Офісі президента України повідомляли, що у межах візиту до Швейцарії Зеленський зустрінеться з головами обох палат парламенту, лідерами партій та президенткою. Крім того, він візьме участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі та проведе низку двосторонніх зустрічей – зокрема, з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Організатори Всесвітнього економічного форуму в Давосі анонсували, що Зеленський візьме участь в одному із заходів 16 січня. Зеленський виступить зі спеціальною промовою на панелі "Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, швейцарія, Політика, Світ
В тему

Останні матеріали