15 Січня 2024
Новини

В яких областях України найбільше скаржаться на укриття

В яких областях України найбільше скаржаться на укриття

В Україні щодо проблем з укриттями за перший тиждень роботи чат-боту надійшло 740 звернень.

Найбільше – з Києва, Житомирської та Львівської областей. Про це повідомляє Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України (Мінстратегпром).

Тиждень тому заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко оголосив про запуск чат-бота у Телеграмі, у якому команда збирає звернення українців з приводу проблем з укриттями.

Усіх, хто має зауваження до стану, доступності чи наявності укриттів у будь-якому регіоні України, в міністерстві закликають повідомляти про це там.

Open_shelter_bot працює так: людина залишає свої контактні дані, коротко описує проблему або натискає відповідну кнопку, вказуючи точну адресу чи ділячись геолокацією.

Швидкість опрацювання запиту залежить від типу проблеми. Наприклад, якщо укриття зачинене – питання розв’язується протягом кількох хвилин. 

"Не впустили на паркінг одного з ТЦ в Києві – протягом 10 хвилин на місці вже були правоохоронці, проте на паркінг, як виявилося, не впустили саме автомобілі, доступ для цивільних був.Часто пишуть, що укриття зачинене, але під час відпрацювання ми розуміємо, що люди просто не знайшли вхід і намагались пройти не в ті двері (найчастіше це відбувається саме так). В такій ситуації із заявниками зв'язуються відповідальні та детально пояснюють, як дістатись укриття", - зазначив Ткаченко.

За його словами, такі запити нині – найбільш часті. 

Якщо проблема складніша – наприклад, укриття не облаштоване чи несправні комунікації – часу йде більше, запускається механізм опрацювання.

"Кожне звернення бачу я особисто, з моменту його відправки заявником протягом хвилини я отримую сповіщення. Окрім цього, всі звернення одразу автоматично відправляються у звіт. До нього мають доступ всі представники ОВА, тож одразу беруть скарги на відпрацювання. 

В цьому звіті є колонка "Статус", в якій відповідальні залишають зворотний зв?язок. Вони також можуть зв?язатись із заявником, щоб з’ясувати деталі, або апдейти по статусу проблеми".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, житомир, київ, війна з Росією
В тему

Останні матеріали