11 Січня 2024
Новини

З Львівської політехніки звільнилася дружина Гринкевича

З Львівської політехніки звільнилася дружина Гринкевича
Із Львівської політехніки звільнилася дружина бізнесмена Ігоря Гринкевича, професорка Світлана Гринкевич.
Студенти вимагали відсторонити її від навчального процесу на період досудового розслідування справи щодо чоловіка. Про звільнення професорки Світлани Гринкевич hromadske повідомили у пресслужбі Львівської політехніки.

Жінка звільнилася за власним бажанням, її заяву вже підписали.

Гринкевич викладала маркетинг в Інституті економіки та менеджменту Львівської Політехніки. Видання Tvoemisto.tv писало, що 8 січня вона попросила відпустку в університеті «у зв’язку із сімейними обставинами».

Студенти Львівської Політехніки організували на 12 січня мітинг з вимогою відсторонення викладачки на період досудового розслідування справи її чоловіка. 

Мітинг мав відбутися біля головного корпусу Львівської Політехніки для «привернення уваги громадськості до цієї справи, вираження нетолерантності студенства до корупції і розкрадання армії». У зв'язку з повідомленням про звільнення Гринкевич організатори мітинг скасували.

Нагадуємо, правоохоронці наразі розслідують справу про оборудки із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. У межах цієї справи слідчі встановили, що компанії львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд гривень.

Але низку контрактів не виконали, деякі виконали частково, із затримками, а замовлення виконували підприємства без належних потужностей. За даними слідства, це призвело до зриву постачання та збитків бюджету, за попередніми оцінками, на 1,2 млрд гривень.

Міноборони України вже оголосило, що розірвало практично всі договори з компаніями, афілійованими з Гринкевичем, та «вивчає під мікроскопом» останню угоду, яка досі залишається чинною. Слідчі перевіряють причетність до оборудок експосадовців Міноборони, які не проводили жодних юридичних дій для забезпечення виконання або розірвання договорів.

Самого Гринкевича наприкінці грудня 2023 року затримали за спробу дати 500 тисяч доларів хабаря посадовцю ДБР.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, скандал, Корупція
В тему