10 Січня 2024
Новини

На посаді понавили суддю Верховного Суду, у якого знайшли російський паспорт

На посаді понавили суддю Верховного Суду, у якого знайшли російський паспорт
На посаді поновили суддю Верховного Суду України Богдана Львова, у якого знайшли російський паспорт, також йому виплатять зарплату за час вимушеного прогулу.

Про це повідомив журналіст «Схем» Георгій Шабаєв.

Як зазначається, Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов ексголови Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдана Львова щодо поновлення на посаді.

У Верховному Суді відмовилися повідомити, чи планують подавати апеляцію на рішення Київського окружного адмінсуду.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі проєкту «Схеми» заявили, що Богдан Львов має громадянство росії з 1999 року. Сам суддя це заперечував. За справу взялися правоохоронці, на час розслідування Львова позбавили доступу до державної таємниці.

Крім того, журналісти виявили, що у власності дружини Львова та його тещі є квартира в москві: її приблизна ринкова вартість — 11 мільйонів гривень. У жодній зі своїх майнових декларацій він не вказував, що на дружину зареєстрована нерухомість у москві. Тож НАБУ розпочало розслідування.

Зрештою, 3 жовтня СБУ поінформувала Верховний Суд, що Богдан Львов є громадянином росії. Після цього судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду не змогли звільнити з посади Богдана Львова: забракло одного голосу. Однак Богдана Львова відрахував тодішній голова Верховного Суду Всеволод Князєв.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, росія
В тему

Останні матеріали