10 Січня 2024
Новини

В Еквадорі озброєні чоловіки перервали етер телеканалу

В Еквадорі озброєні чоловіки перервали етер телеканалу
В Еквадорі, в місті Гуаякіль, в штаб-квартиру телеканалу TC Televisión увірвалась група озброєних чоловіків. 

Вони перервали прямий етер новинної програми та погрожували присутнім зброєю. Про це повідомляє CNN та місцеве видання El Universo, - пише hromadske.

Канал вів пряму трансляцію ще близько 15 хвилин після нападу понад 20 озброєних чоловіків. На відео було видно, як чоловіки в капюшонах змусили працівників телеканалу лягти на підлогу студії, а також було чути постріли та крики.

Після цього президент Еквадору Даніель Нобоа оголосив про «внутрішній збройний конфлікт» у країні.

У Національній поліції Еквадору заявили, що спецпідрозділи відреагували на напад на телеканал. Згодом там повідомили, що правоохоронцям вдалося проникнути в студію та затримати кількох нападників.

Інцидент на телеканалі відбувався на тлі хвилі нападів на поліціянтів, підривів і тюремних заворушень по всьому Еквадору, яку підняли злочинні угруповання.

До слова, 8 січня президент країни Даніель Нобоа оголосив в Еквадорі надзвичайний стан після того, як лідер великої злочинної банди Адольфо Масіас, на прізвисько Фіто, втік із в’язниці в Гуаякілі.

З 2011 року Фіто відбував 34-річний термін ув'язнення за торгівлю наркотиками, вбивства та організовану злочинність, але йому вдалося втекти під час переведення до закладу суворого режиму.

За кілька годин після оголошення надзвичайного стану в еквадорських в’язницях і поза ними спалахнули заворушення. Зокрема, у різних містах країни повідомляли про викрадення поліціянтів, а у в'язницях багато тюремних охоронців опинились у заручниках.

CNN пише, що ситуація в країні виникла через конкуренцію злочинних організацій за контроль над маршрутами торгівлі наркотиками.

Збройні сили Еквадору провели операції в районах країни, які виявилися найбільше охопленими заворушеннями.

Крім того, Національна асамблея Еквадору зібралась на екстрене засідання, щоб «виробити конкретні дії перед обличчям національного хвилювання та численних актів, які загрожують громадському миру».

Президент країни також планує провести референдум, на якому пропонуватиме посилити заходи боротьби зі злочинністю, серед яких — конфіскація активів підозрюваних злочинців і подовження термінів ув'язнення для них.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, тероризм
В тему