9 Січня 2024
Новини

На Одещині діти отруїлися чадним газом через генератор

На Одещині діти отруїлися чадним газом через генератор
В Одеській області через неправильне встановлення елетрогенератора троє неповнолітніх потрапили до лікарні з отруєнням чадним газом. 

Про це повідомили в ДСНС Одеської області.

Вночі 9 січня з діагнозом «отруєння чадним газом» в лікарню міста Березівка шпиталізували трьох дівчат: 12, 13 та 15 років. Причиною отруєння є порушення правил встановлення генератора в будинку.

Обставини події встановлюватиме поліція. Рятувальники закликали українців неухильно дотримуватися вимог пожежної безпеки. Найменше порушення правил може призвести до трагедії, наголосили в ДСНС.

До слова, в ДСНС підкреслюють, що чадний газ може приховано та негативно впливати на здоров'я і у мить обірвати життя. Він безбарвний і не має запаху, що робить його особливо небезпечним. 

Щоб захистити себе та родину, рятувальники радять регулярно перевіряти справність пічки та газового обладнання, використовувати датчики чадного газу та провітрювати приміщення.

Водночас генератор можна використовувати лише надворі. Чадний газ, який він виділяє, не повинен потрапляти до приміщення. Генератор необхідно встановлювати так, щоби відстань до найближчої поверхні (стіни, вікна тощо) була не менш як 6 метрів. Оскільки під час роботи генератор сильно нагрівається й предмети поблизу можуть загорітися.

Заправляти генератор потрібно просто неба, а паливо тримати якомога далі від пристрою через ризик пожежі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, газ, отруєння
В тему