7 Січня 2024
Новини

Японія виділила на системи виявлення дронів для України $37 млн

Японія виділила на системи виявлення дронів для України $37 млн
Для допомоги Україні 37 мільйонів доларів на закупівлю систем для виявлення ворожих безпілотників виділить влада Японії.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава під час спільного брифінгу з очільником МЗС України Дмитром Кулебою.

Камікава наголосила на тривалих російських атаках ракетами й безпілотниками на різні райони, зокрема на Київ, навіть під час новорічних свят.

Посадовиця зазначила, що прибула до столиці України, аби оголосити про підтримку України з боку Японії. Тому, мовляв, Японія в межах допомоги допоможе закупити системи для виявлення дронів.

«Японія активно просуває підтримку України. У межах нашої підтримки Японія нещодавно вирішила внести 37 млн доларів до трастового фонду НАТО, щоб забезпечити систему виявлення безпілотників», — заявила Камікава.

Також Камікава передасть Україні п'ять мобільних газотурбінних генераторів та сім трансформаторів.

До слова, міністерка закордонних справ Йоко Камікава 7 січня прибула з неоголошеним візитом до Києва. Це її перший закордонний візит у цьому році. Як пише видання Kyodo News, Камікава відвідує Україну вперше з моменту вступу на цю посаду у вересні 2023 року. Вона приїхала до Києва поїздом із Польщі.

Цей візит відбувається на тлі майбутньої конференції щодо відновлення України. Вона буде у Японії 19 лютого. Під час візиту до Києва міністерка Камікава проведе консультації з українськими партнерами щодо розширення співпраці між двома країнами.

Також японська міністерка візьме участь у церемонії передання енергетичного обладнання для допомоги в підготовці до зими.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, японія, гроші
В тему