6 Січня 2024
Новини

Безуглу хочуть відкликати з посади заступниці голови комітету: зареєстрували постанову

Безуглу хочуть відкликати з посади заступниці голови комітету: зареєстрували постанову
Проєкт постанови про відкликання нардепки Мар'яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки зареєстрували у Верховній Раді.

Про це йдеться на картці проєкту постанови.

Документ подали до парламенту представниками комітету. Для відкликання Безуглої необхідно щонайменше 226 голосів "за".

Нагадаємо, що комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки 5 січня рекомендував відкликати депутатку Мар?яну Безуглу з посади заступниці голови комітету. Однак остаточне рішення — за Верховною Радою.

Як пояснив народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, рішення стосується лише відкликання з посади заступниці. Виходить, вона й далі буде залишатися учасницею комітету.

Сама ж Безугла наголосила, що рішення комітету є рекомендаційним. Вона заявила, що все зробили «максимально підступно».

«Голова комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюсь на засідання, за моєї відсутності; а колеги проголосували», — йдеться у її повідомленні.

Що передувало?

Народна депутатка від партії влади «Слуга народу» Мар'яна Безугла заявила, нібито військове керівництво не надало жодного плану на 2024 рік чи пропозицій для зміни системи Збройних сил України. Безугла протягом тривалого часу публічно критикувала головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та заявила, що він має піти у відставку.

Однак секретар Комітету з питань нацбезпеки та оборони Роман Костенко наголосив, що головнокомандувач ЗСУ Залужний не мав подавати план, а на профільному комітеті Верховної Ради його не вимагали.

У Верховній Раді запропонували звільнити Безуглу з посади заступниці голови Комітету з нацбезпеки та оборони. А один із лідерів партії «Демократична сокира», військовий Юрій Гудименко, звернувся до Служби безпеки України через заяви депутатки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, скандал, депутати
В тему