5 Січня 2024
Новини

росія вдарила по прифронтовій ТЕС

росія вдарила по прифронтовій ТЕС
Одну з прифронтових теплоелектростанцій ДТЕК 4 січня вчергове атакували російські окупанти. 

Про це повідомила пресслужба компанії. Там є пошкодження.

Унаслідок чергового обстрілу серйозно пошкоджено обладнання енергетичного підприємства. За попередньою інформацією, минулося без жертв. Енергетики розпочали усувати наслідки атаки після припинення обстрілу.

«За останні два з половиною місяці ворог здійснив на станцію понад десяток атак. Під час однієї з них 5 енергетиків було поранено», — розповіли у ДТЕК.

За даними Міністерства енергетики, обстріл, унаслідок якого вчора ввечері постраждала ТЕС, стався у Донецькій області. Там відключили один блок.   

Окрім того, через одну з атак на регіон знеструмлювалось обладнання однієї з підстанцій — без напруги залишились побутові споживачі та шахта. На той момент у шахті перебувало 17 працівників, а на поверхні виникла пожежа. Нині займання ліквідували. 

Нагадаємо, в Міненерго розповіли, що в енергосистемі України дефіциту електроенергії не спостерігається. Так, генерації українських електростанцій достатньо для покриття потреб споживачів. 

Як зазначили в «Укренерго», вчора, 4 січня, добовий максимум споживання був ввечері. Його показник був на 0,9% нижчим, ніж 3 січня. Проте загальний рівень споживання залишається високим. У компанії підкреслили, що це характерно для зимового періоду, але створює додаткове навантаження на енергосистему. 

Унаслідок негоди знеструмлено 67 населених пунктів в 3 областях — Донецькій, Волинській та Рівненській. Також через технічні пошкодження є знеструмлення на Дніпропетровщині та Одещині.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк
В тему