29 Грудня 2023
Новини

Ранкова атака рф на Україну: що наразі відомо

Ранкова атака рф на Україну: що наразі відомо

В Україні внаслідок російської атаки зранку 29 грудня загинули щонайменше 12 людей, 76 осіб дістали поранення.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Він зазначив, що у Києві загинуло 2 особи, 18 травмовано внаслідок ранкової атаки. Пошкоджено цивільну інфраструктуру, автомобілі, складські приміщення. У військовій адміністрації міста раніше повідомляли про загибель двох людей, однак згодом уточнили, що загинула 1 людина. Крім того, там стверджують, що поранень у Києві зазнала 21 людина.

Утім, у КМДА зазначили, що наразі внаслідок ракетної атаки у столиці постраждали 23 людини. 20 із них шпиталізували. У Шевченківський районі зафіксували пошкодження житлового будинку, а також загоряння на території гаражів, яке згодом ліквідували. Крім того, у Шевченківському районі зафіксували пожежу на території складських приміщень і на нежитловій забудові. Кличко повідомив, що рятувальники звільнили ще одного постраждалого з-під завалів складського приміщення.

Крім того, ракета влучила в дах будівлі недобудованого бізнес-центру. Там частково зруйновано верхні поверхи (з 10 по 8 поверхи). На даху сталися поодинокі загоряння. Також у Шевченківському районі пошкоджено будівлю станції метро Лук’янівська. 

У Святошинському районі також загорілась житлова багатоповерхівка. Пізніше повідомили, що вона була незаселеною. На іншій локації є загоряння 3 припаркованих автомобілів. Попередньо повідомляли про 1 потерпілого. В Подільському районі спалахнули складські приміщення площею близько 3000 квадратних метрів. Попередньо, там постраждало багато людей, їхню кількість уточнюють. У Дарницькому районі є пошкодження житлового будинку. Згодом повідомили про пошкодження ще одного приватного будинку. За попередньою інформацією, минулося без потерпілих та загоряння.

В Офісі генерального прокурора після обстрілу Києва почали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України). Також там заявили, що в декількох потерпілих — різані рани кінцівок, в інших — контузія та гостра реакція на стрес.

У Львівській області, за словами міністра, вибухом пошкоджено багатоквартирний будинок на вулиці Хоткевича та інфраструктуру – 1 людина загинула, 9 поранених. Постраждалих через ракетний удар уже 15, уточнили в обласній адміністрації. Чотирьох із них шпиталізували. 

Наразі відомо про часткові руйнування у 13 житлових багатоповерхівках та двох школах. Також є багато пошкоджених автомобілів.

У Дніпропетровській області ворог влучив по торговому центру, загинуло 5 та травмовано 20 осіб. Також є влучання по пологовому будинку. Підрозділи ДСНС врятували 4 пацієнток.

В Одеській області є влучання у триповерховий будинок, під завалами можливо перебувають люди. Також в Одесі пошкоджено ще щонайменше два будинки. Із житлової 17-типоверхівки ДСНС врятували 23 особи. Загалом на Одещині, за його словами, 2 людини загинуло, 15 поранено, серед них двоє дітей 6 та 8 років. Рятувальники дістали з-під завалів тіло людини, таким чином кількість жертв зросла до трьох. Пошукові операції продовжуються.

Загалом українські військові на півдні знищили 14 дронів-камікадзе: 1 — на Херсонщині, 3 — на Миколаївщині та 10 — на Одещині. 

На Харківщині, внаслідок ударів загинув 35-річний чоловік, ще 11 людей зазнали поранень. У результаті двох хвиль ворожих ударів зафіксували руйнування та пошкодження складських та виробничих будівель, транспортного депо й підприємства. Також в одному з медичних закладів вибуховою хвилею пошкодило дах і вікна. Поряд знайшли уламки російської ракети. 

Крім того, під час російського обстрілу пошкоджень зазнав автомобіль швидкої допомоги.  

У Запорізькій області під ударом опинилися підприємства, багатоповерхівки й приватний будинок. Відомо про 5 загиблих, 10 постраждалих. В ОВА розповіли, що цілями росіян стали кілька підприємств Запоріжжя. Одна з ракет влучила по відкритій місцевості, ще одна зруйнувала приватний будинок. Вибуховою хвилею та уламками пошкодило багатоповерхівки в одному з районів міста.

Нагадаємо, зранку росія атакувала Україну ракетами та дронами. На Київщині, Одещині, Дніпропетровщині, Львовщині, Харківщині, Запоріжжі та в інших областях лунали вибухи. Під час масованого удару по Україні росіяни застосували 158 засобів повітряного нападу − ракет різних типів та ударних БпЛА; 27 "Шахедів" і 87 крилатих ракет вдалося знищити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, київ, львів, дніпро, одеса, харків, запоріжжя
В тему