28 Грудня 2023
Новини

У скількох школах на Волині буде поліцейська охорона

У скількох школах на Волині буде поліцейська охорона

У 47 навчальних закладах Камінь-Каширського й Ковельського районі, що розташовані біля кордону з білоруссю, буде поліцейська охорона.

Про це в коментарі Суспільному розповіла начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк. З її слів, школи в яких будуть працювати поліцейські, відбирало Міністерство освіти і науки України в рамках проєкту "Офіцер безпеки".

Проєкт передбачає, що офіцер відповідатиме за безпеку учнів в школі: забезпечуватиме пропускний режим в навчальному закладі, при собі матиме металошукач, щоб будь-яка стороння особа чи школярі не могли пронести до закладу небезпечні предмети.

Коли саме запрацює поліція охорони у прикордонних школах Волині — Наталія Матвіюк не сказала.

"Проєкт впроваджує спільно з Міністерством внутрішніх справ, яке має провести відбір серед працівників поліції та спеціальне для них спеціальне навчання, — каже Наталія Матвіюк. — Лише після цього МВС оголосить, коли з’являться офіцери безпеки у навчальних закладах області".

Фінансуватиме роботу поліцейської охорони в школах Міністерство внутрішніх справ України.

Як додала Наталія Матвіюк, в рамках проєкту в майбутньому всі школи в Україні будуть охоплені охороною, а офіцери безпеки будуть забезпечені спеціальними засобами та екіпіруванням, в тому числі металодетекторами, бодікамерами, планшетами та охоронятимуть школи протягом навчального дня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, білорусь, школа, поліція, камінь-каширський, ковель
В тему

Останні матеріали