20 Грудня 2023
Новини

Збив на смерть нацгвардійця: судді Тандиру продовжили арешт

Збив на смерть нацгвардійця: судді Тандиру продовжили арешт

Судді Олексію Тандиру, якого звинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту зі співробітниками Нацгвардії, Святошинський районний суд Києва 20 грудня продовжив запобіжний захід.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За рішенням суду, Тандир перебуватиме у СІЗО щонайменше до 17 лютого 2024 року без права внесення застави. Попередній запобіжний захід діяв до 25 грудня.

Також суд задовольнив клопотання прокурора в частині арешту майна обвинуваченого, а саме земельної ділянки, розташованої в Київській області, та грошових заощаджень. Згідно з останньою декларацією, у власності суддя має 293 тисяч гривень та 25 тисяч доларів.

Нагадаємо, у ніч проти 26 травня суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, збив на блокпосту в Києві співробітника Національної гвардії Вадима Бондаренка. Від травм 23-річний військовий загинув на місці. У ДБР офіційно підтвердили, що суддя був п'яний, коли збив нацгвардійця.

Суддю підозрюють за ч. 3 статті 286-1 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння, що призвело до смерті потерпілого).

Наприкінці травня Тандира було заарештовано без права застави, а Вища рада правосуддя тимчасово усунула його від здійснення правосуддя. Пізніше ВРП продовжила усунення судді Тандира.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дтп, нацгвардія, київ, суд, арешт
В тему