20 Грудня 2023
Новини

Що Зеленський каже про корупцію серед депутатів

Що Зеленський каже про корупцію серед депутатів
Попри те, що серед чинних депутатів викривають корупцію, Зеленський не може розпустити Верховну Раду під час війни, але пообіцяв справедливі вироки.

Про це він сказав на підсумковій пресконференції, - пише hromadske.

Президент сказав, що не може скорочувати свою команду: «У мене вона невелика, 5–6 менеджерів. [Якщо скоротити], то ми станемо з вами слабкішими — буде менше ППО, менше допомоги, не можу дозволити цього собі».

Водночас він наголосив, що народні депутати повинні займатися виключно своєю роботою та бути моральними авторитетами. Хоча визнав, що цього не відбувається.

«Що я можу зробити як президент? Не можу їх розпустити, бо вибори під час війни не можна проводити. Можуть тільки зробити згідно із законодавством […] Якщо ми готові на такі шляхи зміни ВР, треба змінювати українське законодавство і проводити вибори — все, що можна зробити з депутатами», — сказав Зеленський.

Він додав, що «депутат, який гуляє», нічим не відрізняється від «бізнесмена, який включає на свій день народження салюти, коли військові воюють». Зеленський заявив, що «краще разом боротися з корупцією, а не ділити людей».

«Я зробив все, що саме ці депутати, якими б вони не були, проголосували антикорупційні закони, щоб потім борці проти корупції приходили до цих депутатів. Це відбувається і це буде. Мені важливо, щоб максимально боротися з корупційними ризиками. Але люди, розумієте, такі, які вони є [...] А закони, антикорупційні органи, СБУ — обов'язково виконають свою роботу і будуть справедливі вироки», — сказав Зеленський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, депутати, Корупція
В тему