18 Грудня 2023
Новини

Захисники стикаються з нестачею снарядів: скоротили військові операції

Захисники стикаються з нестачею снарядів: скоротили військові операції
Нестача артилерійських снарядів є «дуже великою проблемою» для українських захисників, а скорочення іноземної військової допомоги вплинуло на поле бою.

Про це сказав командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський у коментарі Reuters.

«Є проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими — це 122 мм, 152 мм. І сьогодні ці проблеми існують на всій лінії фронту», — сказав генерал.

«Тих обсягів, які ми маємо сьогодні, для наших потреб недостатньо. Отже, ми перерозповсюджуємо їх. Ми переплановуємо завдання, які поставили перед собою, і зменшуємо їх, тому що нам потрібно їх забезпечити», — сказав Тарнавський.

Генерал зазначив, що українські захисники на південно-східному фронті перейшли до оборони на одних ділянках, але намагаються наступати на інших. А також — готують резерви для наших подальших широкомасштабних дій.

За його словами, українські сили все ще очікують перемог, але їм було б корисно мати резерви для ротації та відпочинку.

«Наразі ми маємо певні труднощі з особовим складом на передовій. Так, сьогодні вони не такі свіжі, не такі відпочилі. У кожного командира повинен бути резерв», — сказав Тарнавський.

Він додав, що зимові умови — холод, погіршена видимість і відсутність укриття з дерев із листям — стали проблемою для обох сторін.

«Але ми маємо багаторічний досвід ведення бойових дій у зимових умовах. Ускладнено матеріально-технічне забезпечення, а також евакуація та переміщення техніки й персоналу», — сказав Тарнавський.

За його словами, Україна все більше потребує засобів для захисту від ударів російських безпілотників, але робить ставку на постачання західних винищувачів F-16.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему