18 Грудня 2023
Новини

Депутату сільради на Закарпатті обрали запобіжний захід

Депутату сільради на Закарпатті обрали запобіжний захід
Під вартою без можливості внесення застави триматимуть депутата Керецьківської сільської ради, який 15 грудня підірвав гранати під час засідання.

Про запобіжний захід повідомили в пресслужбі Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.

Згідно з матеріалами справи, підозрюваний у терористичному акті намагався вплинути на ухвалення рішень керівництва та інших депутатів, однак не досяг бажаного. Потім він вийшов із сесійної зали, а повернувшись, дістав з кишень куртки три вибухові пристрої та кинув на підлогу. Вибухові пристрої депутат придбав за обставин, які суд не зміг встановити.

Через підрив гранат тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали 23 особи, присутні в сесійній залі, йдеться в повідомленні суду.

Про тримання під вартою без внесення застави клопотав прокурор. Адвокати та сам депутат не заперечували проти задоволення цього клопотання, кажуть у суді.

Нагадаємо, під час засідання Керецьківської сільської ради Мукачівського району депутат підірвав гранати в будівлі. Спочатку було відомо про 26 постраждалих, однак, за оновленими даними, постраждали 23 людини, серед них і сам підозрюваний. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. 

15 грудня їх шпиталізували до кількох медзакладів області. Вони зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, у більшості діагностували осколкові поранення. Один із постраждалих згодом помер у лікарні.

Підривником, як пише «Суспільне», виявився депутат від «Слуги Народу» Сергій Батрин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, війна з Росією, депутати, суд
В тему

Останні матеріали