15 Грудня 2023
Новини

У Києві дітей не пустили в укриття через собаку

У Києві дітей не пустили в укриття через собаку

У Києві охоронець школи під час тривоги не пустив до укриття двох дітей, бо вони були із собакою.

Це сталося 14 грудня у Святошинському районі міста, повідомила журналістка Тетяна Даниленко.

11-річна Саша та 12-річний Богдан разом з собакою породи мальтіпу під час повітряної тривоги попрямували до укриття школи №40. Охоронець відмовився пускати їх разом із твариною, однак діти не хотіли залишати улюбленця на вулиці. Коли Саша та Богдан побігли шукати інше сховище, над ними ППО збила ракету. Перебуваючи біля укриття, вони зателефонували мамі.

"Коли дівчинка подзвонила вже в істериці, бо страшно злякалася, мама Любов змушена була раніше йти з роботи, щоб заспокоїти Сашу та Богдана і розібратися в ситуації", – розповіла Тетяна Даниленко.

За її словами, директор школи запевнив, що охоронець не міг діяти інакше, адже в інших школярів могла бути алергія на собак.

"УП. Життя" намагалася зв’язатися з керівником закладу, однак відповіді не отримала. Як зазначає Тетяна Даниленко, минулого року батько Саші та Богдана Юрій Овчинніков загинув у Запорізькій області у складі ССО "Азов".

"Страшний символізм для вдови загиблого героя – сьогоднішня ситуація з дітьми трапилася рівно в тому місці, куди її коханий Юра 24-го лютого 2022-го прийшов, щоб стати добровольцем і вже ніколи не повернувся додому", – наголосила вона.

На місце події приїхала поліція. Як розповів речник поліції Києва Дмитро Грищенко у коментарі, для відкриття кримінального провадження правоохоронцям був потрібний деякий час. 

"Кримінальне провадження не розпочинається прямо на місці події. Спочатку зібрали доказову базу, опитали свідків. Тільки тоді слідчий вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань", – пояснив він.

Наразі йдеться про частину 1 статті 135 Кримінального кодексу України – залишення в небезпеці. Вона передбачає обмеження волі строком до двох років або позбавлення волі на той самий термін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, діти, собаки
В тему

Останні матеріали