14 Грудня 2023
Новини

У Румунії впав російський безпілотник

У Румунії впав російський безпілотник
Безпілотник рф впав на території Румунії в ніч проти 14 грудня під час масованої атаки дронами портової інфраструктури на півдні України.

Про це повідомило Міністерство оборони Румунії.

Під час російської атаки румунські військові відстежували ситуацію в прикордонній зоні, активувавши сигнал повітряної тривоги. У небо для спостереження підіймали літаки F-16 ВПС Румунії з 86-ї авіабази у Фетешті та літаки Eurofighter Typhoon ВПС Німеччини з 57-ї авіабази «Михаїл Когелнічану».

Радарна система спостереження румунської армії зафіксувала можливе несанкціоноване проникнення у повітряний простір країни. Сигнал зафіксували на низькій висоті на шляху до району Грінду в повіті Тулча.

Військові вирушили до цього району вночі та вранці відзвітували, що знайшли вирву глибиною 1,5 метра, яка утворилася через неконтрольоване падіння безпілотника у безлюдній місцевості, приблизно за 4 км вище за течією від міста Грінду. Місце оточили та повідомили про знахідку відповідні структури для збору доказів і проведення слідчих дій.

«Міністерство оборони Румунії рішуче засуджує напади, здійснені рф на окремі об’єкти та елементи цивільної інфраструктури в українських портах на Дунаї. Ці напади невиправдані та серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права», — зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, в ніч проти 14 грудня окупанти атакували Україну ударними безпілотниками та зенітними керованими ракетами С-300. Протиповітряна оборона знищила 41 із 42 «шахедів».

Ударними безпілотниками окупанти почали атакувати південь України ще з 19:00 13 грудня. Пуски здійснювались хвилями з трьох напрямків: Балаклави, Чауди, що в окупованому Криму, та з російського Приморсько-Ахтарська.

У Силах оборони півдня зазначили, що атака на південні регіони тривала понад 6 годин поспіль. На Одещині, зокрема, було знищено 32 «шахеди». У Подунав’ї росіяни атакували припортову інфраструктуру. Унаслідок атаки постраждали 11 людей, зокрема діти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Румунія, війна з Росією
В тему