13 Грудня 2023
Новини

Справу екскерівника диспансеру у Рівному передали до НАБУ

Справу екскерівника диспансеру у Рівному передали до НАБУ

Кримінальне провадження за підозрою ексдиректора КП «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Федора Аврука в одержанні понад 860 тисяч гривень неправомірної вигоди передали до Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду Києва від 22 листопада, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 25 жовтня Офіс генерального прокурора передав справу за підозрою Аврука за підслідністю до НАБУ. У зв'язку зі спливом строків розслідування детектив просив їх продовжити.

«Клопотання детектива - задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України, до одинадцяти місяців, тобто до 20 березня 2024 року, включно», – йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 5 грудня.

21 квітня Служба безпеки України затримала на той момент директора рівненського диспансеру Аврука. За версією слідства, він за понад 806 тис. грн неправомірної вигоди пообіцяв не здійснювати перешкод для передачі майна комунального підприємства «Обласний дитячий туберкульозний санаторій «Новостав» для дітей з активними формами туберкульозу» Рівненської обласної ради покупцю цього майна. Покупець придбав його за результатом електронного аукціону.

Також Аврука підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за здійснення впливу на ухвалення рішення відповідними особами про виділення та передачу у власність земельної ділянки за заниженою вартістю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, набу, Корупція
В тему