13 Грудня 2023
Новини

Що робитимуть з постраждалою від атаки рф багатоповерхівкою в Києві

Що робитимуть з постраждалою від атаки рф багатоповерхівкою в Києві

Можливо, багатоквартирний будинок у Дніпровському районі потрібно буде відновлювати капітально.

Наразі його стан оцінюють експерти. Мешканців відселили ще вночі та на час робіт, - повідомив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє пресслужба КМДА.

Повідомляється, що будівля може потребувати капітального ремонту.

Мешканців пошкодженого будинку оперативно евакуювали вночі. Наразі тривають слідчо-оперативні дії, після яких людям дозволять забрати необхідні речі, а вибите скло комунальники затягнуть плівкою.

«Після цього місто розпочне свою експертизу – якщо несучі конструкції будинку неушкоджені, ми оперативно відновимо житло, аби мешканці якомога швидше повернулись до своїх домівок. Якщо ж пошкодження конструкцій критичні, будемо розглядати варіант капітального відновлення будинку. Відновлювати доведеться і дитсадок», – сказано у повідомленні.

На час відновлення будинку постраждалі мешканці отримають тимчасове житло.

Нагадаємо, вночі 13 грудня росіяни балістичними ракетами атакували Київ. Їхні уламки впали на житлові райони, у тому числі і на будинок. Уламки іншої ракети впали на територію однієї з міських лікарень у Дніпровському районі. Пошкоджено будівлю моргу та лікувальний корпус. Загалом під час нічної атаки ворога постраждали 53 людини. 20 із них, у тому числі двох дітей, госпіталізували.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, війна з Росією, віталій кличко
В тему

Останні матеріали