13 Грудня 2023
Новини

«У Луцьку мобілізують дітей-сиріт»: на росії поширюють новий фейк

«У Луцьку мобілізують дітей-сиріт»: на росії поширюють новий фейк

У російських та проросійських соціальних мережах поширюється фото підробленого документа, а саме наказу військового комісара Луцького об'єднаного міського ТЦК та СП про те, що нібито за його ж розпорядженням потрібно провести підготовку юнаків до військової служби та надати списки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 2007-2009 років народження.

Про це інформують у Волинському обласному ТЦК та СП.

Згідно з Положенням про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2022 р. № 154 в Україні не існує ані військових комісаріатів, ані військових комісарів.

Також інформують, що Луцький ОМТЦК та СП та інші районні ТЦК та СП Волинської області такого документа не розробляли, бо він би суперечив законодавству України.

"Усі заходи, пов'язані з мобілізацією, проводяться в рамках закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Також згідно з Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», військову службу можуть проходити громадяни, які досягли 18-річного віку.

Такі фейки розповсюджуються, аби дискредитувати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки та викликати невдоволення населення.

Аналізуючи вищенаведене, рекомендуємо довіряти лише офіційним та перевіреним джерелам інформації", - йдеться в повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, луцьк, військкомат, діти, фейкові новини
В тему

Останні матеріали