12 Грудня 2023
Новини

На Донеччині агентка фсб працювала на окупантів через «зв’язкового» з упц мп

На Донеччині агентка фсб працювала на окупантів через «зв’язкового» з упц мп

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну інформаторку фсб, яка коригувала удари рф по Силах оборони на Донеччині.

За матеріалами слідства, фігурантка «зливала» геолокації підрозділів ЗСУ в районі Краматорська, - інформують у СБУ.

Її «зв’язковим» був колишній настоятель одного з храмів упц мп на Донеччині, який на початку повномасштабного вторгнення рф виїхав до країни-агресора та почав працювати на фсб. Встановили, що раніше зловмисниця була помічницею клірика, а після його втечі до росії - продовжила тримати із ним контакт.

Для налагодження розвідувально-підривної діяльності ворожа інформаторка на початку цього року виїжджала до рф через країни Євросоюзу.

Там вона зустрічалася зі своїм «куратором» від фсб – ексочільником розвідки артилерії 100-ї окремої мотострілецької бригади окупантів.

Під час зустрічі він провів з фігуранткою інструктаж, визначив їй основні завдання та канали комунікації через клірика упц мп. Після цього зловмисниця повернулася в Україну і приступила до збору розвідувальної інформації на користь країни-агресора.

Одержані відомості передавала до рф через заздалегідь відпрацьований анонімний чат в популярному месенджері. Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність ворожої поплічниці та затримали її у власному помешканні у селищі Красноторка.

Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон та планшет, які вона використовувала для передачі розвідданих окупантам.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

Комплексні заходи з викриття російської інформаторки проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, фсб, упц мп
В тему

Останні матеріали