7 Грудня 2023
Новини

«Укрзалізниця» планує переправляти через кордон поїзди з фурами

«Укрзалізниця» планує переправляти через кордон поїзди з фурами
«Укрзалізниця» масово переправлятиме через українсько-польський кордон контрейлерні поїзди з вантажівками.
Нині запустили тестовий поїзд, навантажений 23 українськими фурами, які були заблоковані перед в'їздом до України через страйк польських перевізників. Про це сказав заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, цитує «Інтерфакс-Україна».

Напередодні в соцмережах поширилося відео, як залізницею рухаються навантажені на контрейлерні платформи українські фури.

Ткачов підтвердив, що так українські експортери намагаються розв'язати проблему з перетином українсько-польського кордону, який блокується польськими перевізниками.

«Зараз у нас стоїть навантажений поїзд на переході з [пунктом пропуску] Грубешів. У нас уже є завантажені 23 вагони контрейлерні з фурами», — сказав він.

За його інформацією, наразі українська та польська сторони узгоджують технічні питання. У польської митниці є питання щодо габаритів вантажів, а також щодо наявності в баках фур палива.

«Найближчим часом ці питання ми намагатимемося вирішити, щоб його пропустили. Щойно цей тестовий поїзд пройде і все буде добре, ми запустимо це в масовому порядку», — сказав Ткачов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: укрзалізниця, польща
В тему