7 Грудня 2023
Новини

Які найпопулярніші маршрути «шахедів» і ракет

Які найпопулярніші маршрути «шахедів» і ракет

Якщо раніше атаки ударними дронами й крилатими ракетами на територію Хмельниччини мали епізодичний характер, то за останні півроку вони стали чи не щоденними. 

Майже щоночі окупанти запускають “шахеди” по території області, - пише видання vsim.ua.

А найпопулярнішим курсом став маршрут на Старокостянтинів Хмельницького району. Про це ми знаємо зі сповіщень Повітряних Сил про напрямок руху безпілотників. Журналісти Texty.Org.Ua проаналізували маршрути ворожих повітряних атак, які тривали з 6 вересня по 3 листопада. Та наклали їх на мапи. 

Звісно, розраховували ці маршрути приблизно, як і точки їх початку та кінця. Але в процесі дослідження виявили, що у росіян було два найпопулярніші шляхи дронів у обраний період. Один маршрут пролягав на Старокостянтинів, де знаходиться військовий аеродром.

Додамо, що останнім часом, згідно повідомлень Повітряних Сил та моніторингових каналів, “шахеди” тримають курс саме туди. Чи не щоночі у Хмельницькому районі працює ППО. 

Що ж до іншого маршруту — то він лягає на Хмельницький. Шлях, яким прямують ударні дрони, проходить поруч з трасою Е50 та на стику областей. На інфографіці підсвічено обидва маршрути:

Нагадаємо, ще влітку речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що «шахеди» долітають до Заходу руслами річок, дорогами та межами областей. Таким чином вони проходять із Півдня. Згідно аналізу чимало їх летить із Криму. А от крилаті ракети типу Х зазвичай запускаються з літаків і летять по прямій. Балістичні ракети різко набирають висоту, потім падають на ціль, на карті це показано як пряма лінія.

Попри масовість і складність атак, зараз ворог рідко досягає цілі. За словами Ігната, значну частину збивають мобільні бригади, які виїжджають на позиції на джипах із кулеметами й прожекторами. Так, під час останньої атаки сьогодні вночі збили 41 “шахед” із 48. І більшість дронів знищили саме підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України. Це відзначив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, хмельницький
В тему