6 Грудня 2023
Новини

У центрі Одеси обвалився будинок

У центрі Одеси обвалився будинок
У центрі Одеси на вулиці Базарній обвалився аварійний будинок. 

На місце прибули рятувальники. Про це повідомили в обласному ДСНС.

По прибуттю рятувальники встановили, що сталося руйнування 3-ї під'їзду аварійного житлового будинку з 1 по 3-й поверхи.

Вогнеборці розпочали аварійно-рятувальні роботи та обстежили, чи є у підвальному приміщенні люди. Загиблих та постраждалих на місці руйнування не виявили. 

Місцеве видання «Думська» пише, що будівля, яка обвалилася, була пам'ятником архітектури за адресою Базарна, 93. За даними медіа, в момент обвалення в підвалі будівлі були люди, але ніхто не постраждав.

Це вже друге обвалення в цій будівлі за останні тижні. Майже половина прибуткового будинку Олова і Дур'яна обвалилася 27 листопада. Людей звідти давно відселили, але в підвалі жили двірники, пише «Думська». У міській раді заявляли, що пам'ятку архітектури знесуть, але для цього з неї мають зняти охоронний статус.

Аварійною будівлю визнали ще в 1994 році. У 2005-му там обвалилася частина горища і стіни. А у 2021-му після ремонту каналізації у дворі почав просідати ґрунт, що призвело до можливості обвалу. У серпні цього року будинок постраждав від вибухової хвилі під час ракетного обстрілу росіян.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, дснс, рятувальники
В тему