5 Грудня 2023
Новини

Як почувається дружина Буданова після отруєння

Як почувається дружина Буданова після отруєння
Нині є задовільним стан здоров’я дружини очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, яка постраждала від отруєння.

Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов в етері телемаратону. За його словами, Маріанна Буданова пройшла курс лікування в українській лікарні.

«Завдяки тому, що вчасно звернулись і зреагували, завдяки професійності українських лікарів зараз усе добре», — зазначив Юсов.

Він додав, що надалі продовжать медичний нагляд, регулярні обстеження, і що це тривалий процес.

«Це складні випадки, які потребують постійного спостереження. Сподіваємося що нічого не загрожує», — пояснив представник ГУР.

Юсов наголосив, що ГУР зараз проводить розслідування цього інциденту.

Нагадаємо, 28 листопада низка ЗМІ повідомили про отруєння дружини Буданова. За даними «Бабеля», після тривалого погіршення стану здоров?я Маріанну госпіталізували. Співрозмовник видання в ГУР зазначив, що речовини, якими отруїли Буданову, не використовуються в побуті та військовій справі. Крім того, за даними ЗМІ, отруєння також підтвердилося ще у кількох співробітників ГУР.

«Українська правда» з посиланням на джерела пише, що отруєння, ймовірно, сталося через їжу. Це виявили аналізи, які Маріанна Буданова здала через те, що мала погане самопочуття. Зокрема, її могли отруїти миш’яком і ртуттю.

Згодом представник ГУР Андрій Юсов офіційно підтвердив інформацію про отруєння Буданової.

Маріанна Буданова за освітою вона психолог — має магістерський ступінь.

У 2015-2017 роках вона «займалася волонтерською діяльністю» в Головному військовому клінічному госпіталі Міноборони України, де відновлювався після поранень її чоловік.

За даними громадського руху «Чесно», у 2020 році Буданова невдало балотувалася до Київської міської ради від партії «УДАР». На момент виборів була безпартійною, тимчасово не працювала. Згодом у 2021 році була радницею столичного міського голови Віталія Кличка з питань запобігання корупції у сфері молодіжної політики та спорту.

У серпні очільник ГУР Кирило Буданов розповів, що його дружина живе з ним у кабінеті. Водночас вона не працює в ГУР, зауважував глава цього відомства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, отруєння
В тему

Останні матеріали