4 Грудня 2023
Новини

Україна створює нову модифікацію ракети «Нептун»

Україна створює нову модифікацію ракети «Нептун»
В Україні модифікують чинну ракету «Нептун», аби створити її далекобійну версію.

Про це розповів заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в інтерв’ю «АрміяInform».

«Зараз ведеться робота щодо створення так званого довгого «Нептуна». Йдеться про нову модифікацію ракети для комплексу «Нептун». Також ведеться активна робота… стосовно зміцнення системи ППО», — зазначив він.

Гаврилюк зауважив, що Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залукжний визначив низку серйозних завдань, які стосуються:

  • збільшення спроможностей обороно-промислового комплексу з виробництва різних категорій озброєння, військової техніки, ракет та боєприпасів;
  • масштабування виробництва та максимальної локалізації виробництва в Україні зразків і військової техніки, які потребують ЗСУ.

До цього процесу залучені не підприємства державної форми власності та приватні підприємства, зокрема й ті, що виробляють товари подвійного призначення.

Гаврилюк зазначив, що у контексті розвитку і розширення спроможностей вітчизняного оборонно-промислового комплексу оборонне відомство тісно співпрацює з Міністерством стратегічних галузей промисловості.

РК-360 МЦ «Нептун» — береговий ракетний комплекс, здатний вражати цілі на морі крилатими ракетами.

Після анексії Криму український флот втратив низку кораблів, а також протикорабельні комплекси «Рубіж», внаслідок чого ЗСУ не мали можливості ефективно вражати ворожі кораблі.

У зв’язку з цим київське конструкторське бюро «Луч» з 2014 року почало створювати новий комплекс, здатний вражати кораблі на великій відстані. Крилата ракета «Нептун» може влучити в ціль на відстані приблизно 300 кілометрів. Вона має дозвукову швидкість (900 км/год), але летить на надмалій висоті — в лічених метрах від поверхні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією, Відео T1.ua
В тему