1 Грудня 2023
Новини

У Рожищі школяр розпилив перцевий балончик

У Рожищі школяр розпилив перцевий балончик

У «Рожищенському ліцеї № 3» 30 листопада учень під час уроків розпилив подразнюючу хімічну речовину. 

Як повідомили журналістам видання ВСН у секторі комунікації ГУ НП у Волинській області, виклик про розпилення сльозогінного газу у ліцеї надійшов близько 12:30. Юнака, який це зробив, поліцейські встановили, йому 15 років, він учень 10 класу.

Відомо, що ніхто внаслідок цього інциденту не постраждав, дітей вчителі евакуювали з приміщення, нікого не госпіталізовували. Батьків підлітка працівники ювенальної превенції притягнуть до адміністративної відповідальності.

Керівник оперативно-диспетчерської служби Центру екстреної меддопомоги Станіслав Лінік повідомив, що у школі розпилили перцевий балончик. Після огляду та надання допомоги, хворі залишилися на місці, оскільки не було потреби в госпіталізації. Зазначається, що в лікарні оглянули одиного пацієнта. 

Начальник відділу освіти та молоді Ігор Кузава прокоментував ситуацію так: 

«Це внутрішнє питання школи, так сталося, школа розібралася, усунули всі проблеми, вже більше менш все налагоджено», – сказав Ігор Кузава.

Керівниця «Рожищенського ліцеї № 3» Наталія Яковлева зазначила, що в день інциденту все було під контролем, дітей евакуювали на вулицю, щоб не допустити вдихання хімічної речовини. Усі необхідні заходи вжили, на сьогодні заклад міг вже працювати. Проте, зважаючи на те, що діти перехвилювалися, а також погано себе почували та кашляли, педагогічною радою вирішили провести у п?ятницю, 1 грудня освітній процес у дистанційному форматі.

З понеділка, 4 грудня ліцей працюватиме в звичному режимі. З 15-річним юнаком педагогічна рада провела профілактичну бесіду. 

Батьки розповідають, що учні, які вчора скаржилися на погане самопочуття, уже почуваються краще.

«Дитині вже краще, якщо вчора в очах було розмито, то сьогодні вже все чітко бачить та добре почувається», – розповіли батьки учениці, яка скаржилась на наслідки інциденту.

«Вчора трішки кашляла, сьогодні вже все нормально. Але дитина навчається на 3 поверсі, а розпилили на першому», – сказала мама школярки.   

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рожище, школярі, освіта, поліція
В тему