30 Листопада 2023
Новини

Після втечі до росії Янукович жодного разу не виїжджав з рф

Після втечі до росії Янукович жодного разу не виїжджав з рф
Експрезидент України Віктор Янукович після втечі до росії у лютому 2014 року не виїжджав за кордон.

Про це повідомив в інтерв’ю Укрінформу прокурор у “справах Майдану” Іван Бабенко.

“Не зафіксовано випадків, щоб Янукович чи хтось з його колишніх підлеглих виїжджав навіть в країни третього світу, африканські країни, чи країни, які не співпрацюють з міжнародними розшуковими інституціями. Не думаю, що хтось з них ризикне кудись поїхати, окрім Білорусі”, - сказав він.

За словами прокурора, Янукович у росії проживає в мікрорайоні “Рубльовка” у селі Барвиха в елітному будинку, який купив приблизно за 50 млн дол.

У росії також осіли ексміністр МВС Віталій Захарченко і його колишні підлеглі - ексзаступник керівника київської міліції Петро Федчук і екскомандир “Беркуту” Сергій Кусюк. Останні двоє служать у російських силових структурах.

У рф також проживають колишній прем’єр Микола Азаров і ексгенпрокурор Віктор Пшонка.

Водночас колишні керівники СБУ і Міноборони Олександр Якименко і Павло Лебедєв, за останніми даними, перебувають у Криму. Як і командир “чорної” роти “Беркуту” Дмитро Садовник.

Прокурор Бабенко зазначив, що Інтерпол на прохання слідства виставити "червоні картки" на Януковича і його оточення у 2019-2020 роках листами повідомив про неможливість їх розшуку. Зокрема, Інтерпол посилається на рішення Комісії з контролю файлів, яке було прийняте на 99 сесії ще у 2017 році, про те, що кримінальні провадження стосовно Януковича пов’язані з політичними мотивами.

Як повідомлялося, 4 жовтня поточного року Державне бюро розслідувань завершило слідство у справі стосовно експрезидента Віктора Януковича за організацію розгону та розстрілів демонстрантів 18 – 20 лютого 2014 року. Обвинувальний акт направили до суду. Окрім Януковича, у вчиненні злочинів проти майданівців обвинувачуються колишні міністр внутрішніх справ Захарченко, голова СБУ Якименко, міністр оборони Лебедєв та інші силовики.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор янукович, росія
В тему