29 Листопада 2023
Новини

Дружину Буданова труїли миш'яком та ртуттю

Дружину Буданова труїли миш'яком та ртуттю
Миш’яком та ртуттю отруїли Маріанну Буданову, дружину керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на джерело у розвідці.

Нагадаємо, що 28 листопада низка ЗМІ повідомила про отруєння дружини Буданова. За даними «Бабеля», після тривалого погіршення стану здоров?я Маріанну госпіталізували. Співрозмовник видання в ГУР зазначив, що речовини, якими була отруєна Маріанна, не використовуються в побуті та військовій справі.

«Їхня наявність може вказувати на цілеспрямовану спробу отруєння конкретної людини», — розповіло джерело. 

Крім того, співрозмовники «Бабеля» підтвердили, що на Кирила Буданова також вчиняли замахи до та після повномасштабного вторгнення. Нині ведеться розслідування щодо ймовірної спроби вбивства дружини начальника Головного управління розвідки.

Журналісти з посиланням на джерела повідомляють, що отруєння, ймовірно, сталося через їжу. Це виявили аналізи, які Маріанна здала через те, що мала погане самопочуття.

«Оскільки дружина Буданова невеличка з маленькою вагою, проявилося у неї швидше. А так отруєння підтвердилося ще у кількох співробітників. Вони просто велетенські трохи, нічого за собою не помічали, зараз теж лікуються», — повідомили джерела.

Згодом представник ГУР Андрій Юсов офіційно підтвердив інформацію про отруєння Маріанни Буданової.

Як стверджувала сама Буданова в коментарі «ELLE Україна», за освітою вона психолог — має магістерський ступінь.

У 2015−2017 роках вона «займалася волонтерською діяльністю» в Головному військовому клінічному госпіталі Міноборони України, де відновлювався після поранень її чоловік.

За даними громадського руху «Чесно», у 2020 році Буданова невдало балотувалася до Київської міської ради від партії УДАР. На момент виборів була безпартійною, тимчасово не працювала. Згодом у 2021 році була радницею столичного міського голови Віталія Кличка з питань запобігання корупції у сфері молодіжної політики та спорту.

У серпні очільник ГУР Кирило Буданов розповів, що його дружина живе з ним у кабінеті. Водночас вона не працює в ГУР, зауважував глава цього відомства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: отруєння, війна з Росією
В тему

Останні матеріали