29 Листопада 2023
Новини

На росії заявили, що готові до війни з НАТО

На росії заявили, що готові до війни з НАТО

Збройного конфлікту між рф і НАТО не виключає заступник міністра закордонних справ росії Сергій Рябков, мовляв, налагодити стосунки вже не вдасться.

Про це відомо з інтерв'ю Рябкова російському виданню "Известия", - пише УП.

На запитання, чи можна очікувати в майбутньому збройного конфлікту, Рябков відповів: "Залежить від Північноатлантичного альянсу. Цілком і повністю вибір на боці НАТО. Ми готові, як це вже було продемонстровано, захищати наші національні інтереси всіма наявними в нашому розпорядженні засобами".

У традиційній для російських чиновників зарозумілій манері він додав, що нібито не можна "нескінченно зазіхати" на інтереси росії та що "люди, які продовжують випробовувати нас на міцність, вони, мабуть, увірували, що меж їхньої власної гри на підвищення ставок немає, але вони можуть опинитися серед тих, хто повністю програє на цьому майданчику". 

"Я не думаю, що відносини росії і НАТО відновляться в тій чи іншій формі в осяжній перспективі. Це виключено з міркувань як принципового, так і практичного характеру. Якщо хтось на Заході думає, що ми потребуємо цих відносин, що ми в якийсь момент прийдемо і попросимо про їхнє відновлення, то це найбільша помилка", - сказав Рябков.

російський чиновник додав, що росія і раніше була готова домовлятися "тільки на рівноправній і взаємоповажній основі".

"А вже тепер на тлі того, що відбувається, я взагалі не уявляю собі ситуацію і контекст, у якому таке можливо", − підсумував Рябков.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, війна з Росією, нато
В тему

Останні матеріали