29 Листопада 2023
Новини

У двох містах Польщі українські водії перекривали дорогу

У двох містах Польщі українські водії перекривали дорогу
У Перемишлі й Медиці, що біля кордону, українські водії 28 листопада провели акції. 

Протест відбувся у відповідь на блокування кордону польськими перевізниками. Про це повідомляє hromadske з посиланням на RMF FM.

Спершу на гарячу лінію RMF FM звернулися слухачі, які попередили про гігантські затори в Перемишлі та на під’їзді до Медики через протест українських водіїв.

Згодом у поліції Перемишля підтвердили, що близько 30 людей час від часу ходили пішохідними переходами, перекриваючи рух. За таким самим сценарієм також відбулася акція протесту в Медиці.

У поліції додали, що учасники акцій не приховували, що вирішили вдатися до протесту у відповідь на блокаду проїзду українських вантажівок на кордоні. Протести пройшли мирно.

Варто зауважити, що станом на ранок 28 листопада польські перевізники та фермери продовжували блокувати кордон. Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко з посиланням на польських колег повідомив, що в черзі на території Польщі перебувало близько 2700 вантажівок.

Польські протестувальники заявили, що блокують кордон через «надмірну конкуренцію» після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. Вони вимагають, зокрема, повернути необхідність отримання дозволів для українських транспортних фірм. Також вони хочуть, щоб Польщі не треба було ставати в е-чергу в Україні, бо їм, кажуть, подекуди доводиться жити в машинах по два тижні.

Під час блокади кордону вже померли два українські водії. Для допомоги українським водіям, заблокованим на кордоні з Польщею, запустили штаб, який мав забезпечити їх їжею, питною водою, медикаментами та пальним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, акція протесту
В тему

Останні матеріали