28 Листопада 2023
Новини

Підкуп топпосадовців: нардепа Лабазюка взяли під варту

Підкуп топпосадовців: нардепа Лабазюка взяли під варту
Вищий антикорупційний суд 28 листопада обрав нардепу Сергію Лабазюку два місяці тримання під вартою (до 21 січня 2024 року). 

Фігурант у справі про підкуп топпосадовців зможе вийти із СІЗО, внісши 40 млн 260 тисяч грн застави. Судове засідання транслювалося на YouTube, - пише hromadske.

Якщо Лабазюк внесе заставу, то на нього покладуть процесуальні обов’язки. Суд ухвалив рішення взяти депутата під варту в залі суду.

Раніше в СІЗО відправили спільника Лабазюка з можливістю внести 12 млн грн застави. Йдеться про керівника компанії, який, за даними слідства, разом з депутатом хотів заплатити гроші главі Міністерства відновлення Олександру Кубракову й очільнику Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі-Масі Найєму.

До слова, за даними слідства, у серпні 2023 року народний депутат від партії «За майбутнє» Сергій Лабазюк, який також володіє будівельним та аграрним бізнесом, звернувся до високопосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 млрд гривень. За це він пообіцяв «винагороду» у 3-5% від вартості кожного підряду.

Для узгодження подальших домовленостей депутат залучив директора компанії, вказують правоохоронці.

Уже після надходження 50 млн гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України депутат через довірену людину намагався передати топпосадовцю Держагентства відновлення обіцяний відсоток, зазначили правоохоронці. Так, 150 тисяч доларів у китайській шкатулці принесли на паркінг одного зі столичних супермаркетів.

Тепер депутата та його спільника підозрюють за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років ув?язнення з конфіскацією майна або без неї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Корупція, суд, депутати
В тему

Останні матеріали