27 Листопада 2023
Новини

Шторм в анексованому Криму: на пляжах змило окопи росіян

Шторм в анексованому Криму: на пляжах змило окопи росіян
У тимчасово окупованому Криму 26 листопада вирує потужний шторм, через який без електроенергії опинилися близько 40 тисяч людей.

Про це повідомили російські пропагандистські медіа з посиланням на окупаційну адміністрацію Криму.

На півострові одночасно йде сніг, дощ, вирує ураган та повінь. Море змило усі окопи, які росіяни підготували на випадок наступу ЗСУ. На пляжі залишилися ледь помітні сліди від окопів. Гігантські хвилі розбили їх вщент. Оскільки шторм вирує з усіх берегів Криму, окупантам доведеться попрощатися з усіма "курортними" окопами на береговій лінії.

Негода також спричинила затоплення доріг. У Керчі через підтоплення від міста відрізані кілька районів.

Крім того, у місті Саки на заході Криму перебило газопровід, унаслідок чого без газу опинились 70 квартир у місті. Також так звана влада Криму закликала жителів запастися водою, адже надалі можливі перебої з водопостачанням.

Пізніше окупаційна влада півострова уточнила, що через шторм без світла залишилися майже пів мільйона мешканців Криму. Станом на вечір від електроенергії відімкнені 25 населених пунктів.

Тим часом у Євпаторії окупаційна влада проводить евакуацію мешканців із підтоплених ділянок. У селищі Героївське через шторм заблокованими виявились приблизно 40 будинків.

Згодом самопроголошений радник глави республіки Олег Крючков повідомив, що в Криму призупинили роботу тролейбуси. За його словами, людей почали вивозити з траси автобусами.

Начальник окупаційної адміністрації Сімферополя заявив, що через негоду понеділок (27 листопада) буде вихідним для працівників соціальної галузі й шкіл. Згодом самопроголошений глава Криму сергій аксьонов оголосив понеділок вихідним на території всього окупованого півострова.

Штормове попередження у Криму оголосили на 25–27 листопада через дощі та вітер, швидкість якого може досягати 40 м/с.

Пік шторму прогнозують на 26 листопада в період між 9 годиною вечора та опівніччю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, погода
В тему