22 Листопада 2023
Новини

На кордоні з Україною словацькі перевізники розблокували пункт пропуску

На кордоні з Україною словацькі перевізники розблокували пункт пропуску
На напрямку пункту пропуску «Вишнє Нємецьке» словацькі перевізники тимчасово зняли блокування руху для вантажівок.
Це відбулося в результаті спілкування представників ДПСУ та прикордонної поліції Словаччини, - повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у коментарі hromadske.

Він зазначив, що станом на ранок 22 листопада на території Словаччини перед пунктом пропуску «Вишнє Нємецке» в напрямку України перебувають приблизно 350 вантажівок.

Загалом за минулу добу через пункти пропуску «Ужгород — Вишнє Нємецке» кордон перетнули 250 вантажівок в обидва напрямки. Ці показники є щонайменше на 100 одиниць транспорту меншими, ніж за попередні дні.

Демченко також зауважив, що пропуск легкових автівок та автобусів на в’їзд і виїзд у пункті пропуску відбувається у штатному режимі. У разі зміни ситуації ДПСУ обіцяє повідомляти про це на своїх інформаційних ресурсах.

Нагадаємо, в червні 2022 року уклали угоду про «транспортний безвіз». Вона, з-поміж іншого, звільнила українських перевізників від необхідності отримувати дозволи на двосторонні та транзитні перевезення до держав ЄС. Тепер це спрощення для українців вимагають скасувати польські перевізники, заявляючи про «надмірну конкуренцію».

13 листопада UNAS опублікувала заяву, де вимагала від Мінтранспорту Словаччини добиватися повернення для українських перевізників необхідності отримувати дозволи для перевезень у межах Європейського Союзу.

Організація заявила, що готова підтримати польських перевізників на кордоні та заблокує перетин кордону для українських перевізників зі словацького боку. Згодом в UNAS зробили «символічну блокаду» для підтримки поляків: 16 листопада з 13:00 до 14:00 мали перекрити східний кордон у районі пункту пропуску «Вишнє Німецьке».

Відтак 21 листопада о 13:30 розпочалося блокування руху для вантажного автотранспорту, який рухався на напрямку словацького пункту пропуску «Вишнє Німецьке» (суміжний з українським пунктом пропуску «Ужгород»).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: митниця, Україна, акція протесту
В тему

Останні матеріали