22 Листопада 2023
Новини

В Україні оновили порядок виплат переселенця

В Україні оновили порядок виплат переселенця
До низки урядових постанов щодо обліку переселенців та виплат їм держдопомоги Кабмін 21 листопада вніс зміни.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Відтепер переселенці, які деякий час проживали за кордоном, зможуть звернутися за призначенням виплат через 15 робочих днів після повернення в Україну. Однак це стосується лише тих, хто оформлює виплати вперше.

Знову надаватимуть допомогу впродовж 6 місяців людям, яких повторно перемістили у зв’язку з обов’язковою евакуацію після 1 серпня 2023 року. Щоправда, за умови, що вони включені до списків евакуйованих, затверджених обласними військовими адміністраціями. У разі евакуації за допомогою волонтерів чи самостійного виїзду необхідно повідомити ОВА.

Переселенці отримуватимуть виплати ще впродовж 3 місяців після завершення бойових дій або тимчасової окупації населених пунктів, із яких вони вимушено виїхали. Раніше виплати припинялися наступного місяця.

Переселенці працездатного віку, які, утім, не працюють без поважних причин, упродовж 3 місяців із дня призначення виплат повинні працевлаштуватися, зареєструватися як підприємці або подати заявку на отримання гранту для ведення бізнесу. Або набути статусу безробітного, зареєструвавшись у центрі зайнятості.

Також постанова врегульовує питання оформлення довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.

В уряді зазначили, що всі ці нормативні зміни були розроблені за результатами роботи Координаційного штабу з питань ВПО.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, українці
В тему

Останні матеріали